به گزارش خبرنگار مهر شاخص کل بورس در پایان وقت معاملات امروز با افت بیش از ۱۲ هزار واحد به ارتفاع ۲ میلیون و ۶۷۳ هزار واحد نزول کرد. نمادهای فارس، پارسان، تاپیکو و میدکو بیشترین اثر مثبت و نمادهای فولاد، شستا و وامید بیشترین اثر منفی را بر عملکرد امروز شاخص کل داشتند.
شاخص هموزن و شاخص فرابورس نیز به ترتیب ۱.۲۵ درصد و ۰.۴۹ درصد منفی شدند.
نکته مثبت امروز بازار بالابودن ارزش معاملات خرد و حجم معاملات خرد بود. به این ترتیب ارزش معاملات خرد به ۱۷ هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان و حجم معاملات خرد نیز به ۲۶ میلیارد و ۹۰۰ برگه سهام رسید.
میزان خروج پول حقیقی از بازار نیز نسبت به روز گذشته شدت بیشتری یافت و در روز جاری، ۲ هزار و ۱۳۳ میلیارد تومان پول حقیقیها از بازار کوچ کرد.
همچنین رکورد خروج پول از صندوقهای سهامی در معاملات امروز شکسته شد و ۶۹۱ میلیارد تومان پول خرد حقیقی نیز از این صندوقها خارج شد.
رشد نرخ دلار تا کانال ۷۷ هزار تومان و افزایش نرخ طلا در بازار فیزیکی به محدوده ۵ میلیون تومان در هر گرم، باعث شده است تا صندوقهای طلا در بورس نیز بار دیگر طرفداران خود را جذب کنند.
امروز صندوقهای طلا و سکه شاهد صفخریدهای سنگین بودند.
باوجود اینکه در حال حاضر اوضاع از هر لحاظ به نفع بازار سهام است، اما معاملهگران به دلیل تجارب تلخ سال ۹۹ همچنان با تردید در بازار فعالیت میکنند.
سیمای فعالان بورس تهران از ابتدای هفته دگرگون شده است. این مهم مشخصاً با فروکشکردن ریسکهای سیاسی طی روزهای گذشته و پیشتازی قیمت دلار آزاد در کانال ۷۷ هزار تومان ارتباط دارد.
علاوه بر آن در بازار ارز توافقی نیز اتفاقات به نفع بازار سرمایه در حال رقمخوردن است. قیمت دلار در این بازار که روز یکشنبه در محدوده ۵۹ هزار تومان تثبیت شده بود، روز دوشنبه به ۶۱ هزار تومان رسید تا به این ترتیب فاصله دلار توافقی با بازار آزاد به ۲۳ درصد برسد.
با این حال خروج پول حقیقی در روز جاری و روز گذشته حاوی یک سوال مهم است و آن اینکه آیا سهامداران نسبت به رشد بورس تهران تردید دارند؟
با توجه به اینکه رشد قیمت دلار احتمالاً رشد سودآوری شرکتها را به همراه دارد، رشد قیمتها در بازار سهام میتواند از لحاظ بنیادی برای سرمایهگذاران منطقی به نظر برسد. هرچند رشد سودآوری معادل رشد قیمت دلار نیست، اما خوشبینی را برای سرمایهگذاران به همراه دارد.
نظر شما